Вода изазов века

    Хиљадама година човек није размишљао о води. Она је била богом дана и значила је здравље, чистоћу, пут, извор хране. Данас су се те одреднице умногоме промениле. "Захваљујући" човеку загађене воде доносе болест, чак и смрт, а несташица воде сушу, жеђ и глад.
     Тешко је поверовати да и у Европи има жедних 120 милиона људи. Шта онда да кажемо за Африку, Средњи исток, Аустралију.
     Вода је изазов овог века. Изазов за државнике, али још више за научнике, који уз рационалну потрошњу нуде низ решења која би обезбедила потребне количине воде. Нека од тих решења су, на пример, строга контрола наводњавања, загађења "људских" отпадних вода, затим десолинизација морске воде и њено складиштење у подземним резервоарима, преношење воде на велике даљине путем цевовода...
     Експерти тврде да ће водопривреда доживети неслућене размере развоја само не одговарају на питање ко ће и како обезбедити новац за финансирање овако великих и скупих пројеката. При том треба имати у виду да су највише жедне управо сиромашне земље. Постоји идеја да потрошачи на северу плаћају благи порез или добровољни допринос у корист земаља југа. У неким државама се то чак и примењује, али су средства недовољна.
     Што се нас тиче, чини се да нам више од новца недостаје рационална потрошња и брижљивији однос према природним ресурсима
.

Грејна сезона почела?

Завршена грејна сезона ,у Кладову и Б.Паланци.

 
a

Молимо кориснике у зградама да стања водомера пријављују редовно.

ИНФОРМАТОР

ЈП "Јединство" Кладово

Радови на топловоду

Грејање у Кладову и Брзој Паланци било је  уредно, без већих проблема.

Како да решим проблем?Нисте сигурни коме треба да се обратите. Позовите диспечера водовода на телефон 019/800-361  или нам се обратите путем емаила.

 

 

Контакт 

 

 

 

 

Радови на водоводу

Молимо грађане да обезбеде водомере током зимског периода како не би дошло до хаварија услед ниских температура.

Три клика до провере рачуна  j

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

Vrh strane


ЈП “ЈЕДИНСТВОКладово, Дунавска 15, 19320 Кладово, Србија